Clubkampioenschappen Jeugd

Ook dit jaar worden er voor de jeugd van TCA (interne) clubkampioenschappen georganiseerd. Tegelijk met het toernooi van de senioren, van 12 t/m 24 juni. Je kunt  de indeling met het laatste wedstrijdschema  downloaden. Gedurende het toernooi zullen daarin ook de uitslagen van reeds gespeelde partijen worden opgenomen. Op deze pagina zullen we het toernooi ook voigen met een klein verslag.

Diverse kampioenen al bekend ! (21/6)

Na een langzame aanloop door de vele verhinderingen zijn inmiddels de meeste partijen gespeeld. Helaas konden er een paar niet doorgaan omdat Sebastiaan van Dijen en Isabella van 't Hof zich tijdens het toernooi helaas vanwege een blessure moesten terugtrekken. Bij de Jongens Enkel A won Mika Stam de cruciale partij tegen David Borensztajn met 10-8 in de super tie break, waardoor hij vrijdag in de laatste poule wedstrijd tegen Hessel Franken wederom kampioen kan worden Bij de Jongens B treffen de oude rivalen Ties Tordoir en Toon Brautigam elkaar als poule winnaars zaterdag in de finale, ondanks tegenstribbelen van met name Jules en Valentijn. En in jongste categorie werd in een poule van vijf Max Thibaudier overtuigend kampioen, terwijl Ruben Olk net vóór Oscar Eddes de tweede prijs bemachtigde. Max won overigens ook in de wat dun bezette Jongens Dubbel B samen met Ruben Olk de beker., die pas zaterdag wordt uitgereikt. Bij de Meisjes Enkel A moeten er morgen (donderdag) eerst nog halve finales worden gespeeld maar in de Dubbel waren Solenn Elenbaas en Milou Thibaudier een maatje te groot voor de andere twee koppels. Verreweg de meeste spanning zagen we bij de Jongens Dubbel A. Zo eindigden voor Abel Middel en Jules vd Horst bijvoorbeeld al hun drie partijen via een super tie break (2x winst, 1x verlies) , maar zij moesten uiteindelijk de titel overlaten aan Guus Verheijen en Ties Tordoir die hen in het onderlinge duel de baas waren en uiteindelijk op setstanden de poule en het kampioenschap wonnen. Veel van de bekerwinnaars die zaterdag hun prijs in ontvangst mogen nemen  zijn dus al bekend maar op de resterende dagen zien we nog een aantal mooie partijen tegemoet.  

De eerste partijen zijn gespeeld (14/6)

Inmiddels is het toernooi begonnen en zijn op de eerste drie dagen gespeeld. Organisatoren Joep en Corien kregen ook te maken met de nodige extra verhinderingen en wringen zich in allerlei bochten om alle partijen toch ingepland te krijgen. In de Jongens Dubbel A werden al een aantal zeer spannende wedstrijden gespeeld. De gebroeders Franken wonnen met 11-9 in de super tie break van Guus Verheyen en Ties Tordoir en het duo Pjotr Thibaudier en Kian Heus had ook een super tie break nodig om van Abel Middel en Jules van de Horst te winnen. Ons kersverse nieuwe lid David Borensztajn doet ook meteen mee in de Jongens Enkel A en debuteerde prima met een overwinning op Hessel Franken. Misschien kan hij het dit toernooi de regerende kampioen Mika Stam nog goed lastig gaan maken. De Jongens Enkel C spelen in één poule van vijf om het kampioenschap en Ruben Olk is daar goed gestart met twee overwinningen. En waar blijven de meisjes? Ten eerste doen er meer jongens dan meisjes mee en ten tweede hebben zij nog bijna niets gespeeld. Toch is de ene overwinning van Madelief Franken op isa Jansen in de Meisjes Enkel B al het halve werk op weg naar een mogelijke eindzege. 

 


Ogenblik a.u.b. ...