TCA in de competitie van de KNLTB

Tennis Club Amsterdam neemt deel aan verschillende senioren Voorjaarscompetities die in april/mei worden georganiseerd door de KNLTB. Op zaterdag spelen één Heren en zes Gemengde teams in de Districtscompetitie van het district IJmond. Op zondag spelen twee jonge Gemengde teams, drie Damesteams en één Herenteam in de Landelijke competitie.  De twee Heren-veteranenteams van TCA spelen op vrijdag overdag. Inmiddels doet TCA ook met steeds meer teams mee aan de KNLTB Najaarscompetities, die plaatsvinden in september/oktober

Het bestuur heeft een Technische Commissie ingesteld die supervisie heeft over de competitie-deelname en de team-samenstelling. Leden die interesse hebben om competitie te gaan spelen kunnen dit kenbaar maken door een e-mail aan de  competitieleider  , Bud van der Schrier. 
NB.  Kijk voor informatie over competitie spelen bij de junioren  in het menu onder Jeugd. 

VCL.

Voor vragen betreffende de seniorencompetitie kun je contact opnemen met de Verenigings Competitie Leider van onze vereniging, Bud van der Schrier, tel: 06-51186859,  e-mail:  competitieleider

Compact Spelen

Met ingang van 2017 biedt de KNLTB de mogelijkheid om de totale duur van competitie wedstrijden korter en beter voorspelbaar te maken door het toepassen van een afwijkende puntentelling: het zogenaamde "compact spelen". Compact spelen houdt in dat er bij "deuce" (40-40) direct gespeeld wordt om het winnende punt in die game en dat er bij een setstand van 1-1 een wedstrijd tie break (10 punten om te winnen) volgt in plaats van een volledige derde set. Het compact spelen is nog niet verplicht, maar een keuze voor de thuisspelende vereniging, Die keuze geldt dan wel voor het hele seizoen en alle teams. TCA zal in seizoen 2017 haar thuiswedstrijden compact gaan spelen. Bij uitwedstrijden moeten teams in de uitnodiging van de ontvangende vereniging voortaan ook opzoeken of er wel/niet compact gespeeld gaat worden.   

Competitietraining.

Met ingang van 2017 zijn er op TCA niet langer integrale trainingen voor alle competitiespelers op donderdagavond. In plaats daarvan wordt aan teams die behoefte hebben aan begeleide team training de mogelijkheid geboden om "maatwerk" trainingen af te spreken.  

Kostenbijdrage

Senioren die meedoen in de Voorjaars of Najaarscompetitie betalen hiervoor 100 euro per team. Dit bedrag is bedoeld voor het aan de KNLTB verschuldigde inschrijfgeld per team en als bijdrage in de verstrekte wedstrijdballen. Deze bijdrage wordt in zijn geheel geíncasseerd bij de captain, die deze verder zal verdelen binnen het team.

Teams, Programma, Uitslagen en Standen in de Competitie.

Op andere pagina's onder de hoofdmenu keuze "Competitie" kun je de teamsamenstellingen zien voor de diverse competities. Ook kun je hier links vinden naar programma, uitslagen, standen etc.  


Ogenblik a.u.b. ...