In memoriam Margreeth Eisma

Levenskunstenaar en grote tennismaat Margreeth Eisma is in de nacht van 3 op 4 oktober overleden. Na een langdurige ziekte waar wij zo min mogelijk van merkten omdat zij dat zelf graag zo wilde, moeten wij echt toegeven dat wij geen omgang  meer met haar kunnen hebben. Juist die omgang was ons het allerliefste.  Margreeth was altijd vol belangstelling en interesse voor ons binnen en buiten de banen, ook in de voor haar zware tijden.
Persoonlijk heb ik heel wat tennispotjes met haar gespeeld, in alle seizoenen. Voor en na de tennispartij moest niet alleen de tennispartij, maar het leven genoten worden. Margreeth stond altijd midden in het leven met haar belangstelling voor ons allen. In mijn laatste ontmoeting met haar onder het  genot van een glaasje roze aanmaaklimonade omdat zij meer niet verdragen kon, heeft zij mij de echte levenskunst geleerd: ”Ja, het is gewoon veel fijner om met leven bezig te zijn dan met de dood” Ze heeft gelijk en zo hebben wij afscheid genomen. Mooie herinneringen aan haar zullen blijven. Wij leven mee met haar familie en vrienden met het grote verlies van dit mooie mens.

Alberdien Hamminga

Vanuit onze teams werd het volgende opgemerkt: 


"Als ik aan Margreeth denk, zie ik haar stralende lach..ook al stond ze achter! Ze straalde veel positiviteit uit en had plezier in het spel.
Ze hield er niet van om uitgebreid over haar ziekte te vertellen..voelde zich prettiger bij het vragen hoe  't met jou ging.
In de zomer is ze toch nog naar ons komen kijken en het was wel duidelijk dat ze fysiek veel had ingeleverd, maar kwam wel! Lieve, dappere Margreeth, wat zullen we haar missen!"

"Margreeth was oprecht geïnteresseerd in mensen zonder te oordelen. Ze was een krachtige en prachtige vrouw. Margreeth was fijn gezelschap. Ze was gewoon een lief mens en ik zal haar missen". 

"Woensdagochtend samen tennissen en daarna altijd gezellig koffie drinken en bespreken wat er zo al in onze levens afspeelt. Een zomer lang twee keer per week tennissen met zijn tweeën waarbij ik vooral op Margreeth haar backhand speelde omdat ze graag wilde dat die beter werd. Samen competitie spelen, altijd vol inzet en dat betekende vaak lange partijen. Voor alles was Margreeth een dame in de mooiste zin van het woord met interesse en aandacht voor de mensen om haar heen".

Haar Zondag-Dames teams,  

Monique Bekkenutte, Fransje Nieboer, Patricia van Uchelen, Margot Brautigam, Mieke Dudok van Heel, Mirjam Ter Horst, Marieke Ritzema, Liesbeth van El, Renee Verwoerd, Letty Toledo, Louise ter Kuile en Alberdien Hamminga

Ogenblik a.u.b. ...